Contact: 088-180 88 00

Laat de ICT maar aan ons over

Wat is virtualisatie?

Met virtualisatie worden besturingssystemen en applicaties als het ware losgekoppeld van de fysieke hardware. Dit maakt het mogelijk om meerdere virtuele servers naast elkaar te laten werken op één fysieke server. De virtuele servers kunnen gemakkelijk over de fysieke hardware worden verdeeld. Uitwijk en disaster recovery worden daarmee veel eenvoudiger. Hiermee is een optimale benutting van capaciteit en een hoge beschikbaarheid te realiseren. U heeft dus minder fysieke servers nodig.
 
Waarom kiezen voor virtualisatie?
In de loop van de jaren is uw organisatie wellicht veranderd of gegroeid. Uw ICT omgeving dus ook. Vaak leidt dit tot een wildgroei aan serverhardware, elk met eigen applicaties en dataopslag. Helaas ook met overcapaciteit die niet doeltreffend kan worden benut. Het beheer en onderhoud van al deze afzonderlijke systemen is dan meestal uiterst moeizaam en kostbaar. De complexiteit van uw ICT-omgeving neemt daardoor onnodig toe en is bovendien niet meer maximaal beschikbaar. De flexibiliteit is daarmee ook verdwenen.
 

Referentie Marnix Academie

Thumbs_up.jpg

 “Door over te stappen op VMware zijn wij van 50 naar tien fysieke servers teruggegaan. Tweeweg IT heeft ons hierbij van begin tot eind geadviseerd en gezorgd dat alles vlekkeloos is gemigreerd. Ook de nazorg was erg prettig.

Martijn van Laar, Hogeschool Marnix Academie.

vmware-vcenter-server.jpg

Contact:
Tweeweg IT B.V.
Geograaf 30
6921 EW Duiven

Tel. Algemeen: 088-180 88 00
Tel. Support:  088 - 180 8899
info@tweewegit.nl
support@tweewegit.nl